TRILER ZAVRŠNICA NA NBA PARKETU: Sjajni Jusuf Nurkić ostvario double-double učinak, Portland u posljednjim sekundama slavio protiv Houstona (VIDEO)

Portland Trail Blazersi pobijedili su na svom parketu Houston Rocketse nakon produžetka rezultatom 128:126 i došli su do prve pobjede ove sezone.

  • Sport

  • 27. Dec. 2020  

  • 0

U sjajnoj utakmici pobjednik je odlučen nakon produžetka. CJ McCollum je pogodio trojku na šest sekundi do kraja za 128:126, da bi u napadu za izjednačenje James Harden pogriješo i Trail Blazersi su mogli da slave pobjedu.

Sama utakmica donijela je dosta preokreta. Tokom prvog poluvremena Rocketsi su većinom kontrolisali rezultat, a u jednom trenutku su imali i 16 poena prednosti. Na odmor su otišli sa plus 10, 58:68.

Uspio se Portland vratiti u trećoj dionici i nakon dugo vremena i povesti 75:74. Uslijedila je potom jako uzbudljiva utakmica, domaći su uspjeli prokockati šest poena viška na nešto više od minut do kraja i otišlo se u produžetak. Tamo smo vidjeli sjajnu igru sa obje strane, a na kraju je ipak Portlad stigao do trijumfa.

Jusuf Nurkić je odigrao jako dobar meč. Za 35 minuta ubacio je 12 poena i uhvatio je 11 skokova, a ovom učinku je dodao i šest asistencija.

Trail Blazerse je predvodio CJ McCollum sa 44 poena, Damian Lillard je dodao 32, a na drugoj strani James Harden je imao 44 poena i 17 asistencija, a Christian Wood 31 poen i 13 skokova.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...