PORTLAND NA KRILIMA SJAJNOG NURKIĆA RAZBIO ŠAMPIONE: Nurkić se "trznuo" u finišu i donio Portlandu pobjedu protiv Lakersa, pogledajte dramatičnu završnicu utakmice...

Nurkić je na kraju upisao još jedan double-double sa deset poena, 12 skokova i tri asistencije.

  • Sport

  • 29. Dec. 2020  29. Dec. 2020

  • 0

Košarkaši Portland Trail Blazersa savladali su noćas u gostima ovogodišnje šampione NBA lige LA Lakerse rezultatom 115:107 u sjajnoj utakmici u kojoj se reprezentativac BiH Jusuf Nurkić "probudio" tek u posljednjih četiri minuta i sa šest uzastopnih poena i dva ključna skoka doveo svoju ekipu do velike pobjede. Nurkić je na kraju upisao još jedan double-double sa deset poena, 12 skokova i tri asistencije.

U timu Portlanda je briljirala vanjska linija, predvođena Lillardom (31), Trentom J. R. (28) i McColumom (20). Kod Lakersa, najbolji su bili Le Bron James sa 29 i Denis Schroeder koji je ubacio 24 poena.

Zvijezda večeri bio je srbijanski košarkaš Nikola Jokić, koji je u pobjedi svojih Denver Nugetsa protiv Huston Rocketsa ubacio 19 poena, zabilježio 12 skokova i čak 18 asistencija, što mu je rekord karijere.

Briljirao je i Mostarac Bojan Bogdanović ,koji je sa 23 poena bio ključni igrač Utah Jazza u tijesnoj pobjedi nad Oklahoma City Thunderom od 110:109.

(SB)

 

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...