HIDAJET BIŠČEVIĆ U SUZAMA: "Teško je opisati koliko ovo znači" (VIDEO)

Danas je ispred zgrade Ambasade Hrvatske u Beogradu održan skup solidarnosti s onima koji su pogođeni u razornom potresu na području Petrinje. Okupljenima se obratio ambasador Hrvatske u Srbiji Hidajet Biščević, koji je na poruke podrške emotivno reagirao, piše Nova.rs.

  • Regija

  • 30. Dec. 2020  30. Dec. 2020

  • 0

Hrvatski ambasador zahvalio je građanima Srbije na podršci “od srca”, a dok je odgovarao na pitanje koliko mu to znači bio je na rubu suza:

“To je teško, iskreno da vam kažem, teško riječima opisati koliko ovo znači. Hvala vam”, rekao je Biščević okupljenima.

Aktivistkinja za ljudska prava i potpredsjednica Društva “Koraci” Aida Ćorović rekla je za Nova.rs da je ovaj skup nastao kao emotivna reakcija nje i njenih prijatelja da se okupe danas u 12:20 sati, u vrijeme kada je jučer počeo zemljotres.

“Ova gesta je nastala iz potrebe da se pruži podrška građanima Hrvatske i da ponudimo svoju pomoć”, rekla je Ćorović i dodala:

“Ja mogu bez svake patetike kazati da smo tu za sve ljude u regiji, da oni mogu računati na građane i građanke Srbije.”

Radomir Lazović iz Inicijative "Ne davimo Beograd" poručio je da je bilo grozno gledati ono što se jučer događalo u Petrinji.

“Voljeli bismo da se u regiji šire poruke solidarnosti, međusobnog uvažavanja, podrške i ljubavi. Ako možemo tome doprinijeti, drago mi je i ponosan sam”, rekao je Lazović za Nova.rs.

Snažan potres, magnitude 6,2 po Richteru, pogodio je u utorak u 12:19 sati područje Petrinje, Gline i Siska. Smrtno je stradalo sedam osoba, a materijalna šteta je ogromna.

(Jutarnji.hr)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...