SPEKTAKULARNI "DIJAMANT": Edin Džeko odabrao pet najljepših golova u dresu Rome, jedan je poseban (VIDEO)

Džeko je zabio 114 pogodaka i treći je strijelac Rome u historiji, a veoma je moguće da će doći i do drugog mjesta, gdje je Roberto Pruzzo sa 138 golova.

  • Sport

  • 09. Jan. 2021  09. Jan. 2021

  • 0

Edin je za Romu postizao spektakularne golove. Bilo je teško odabrati najbolje, ali Džeko ima omiljene.

U razgovoru za zvaničnu stranicu kluba Džeko je odabrao pet najboljih. Ponovo je istaknuo da mu je gol protiv Chelseaja na Stamford Bridgeu najdraži u karijeri.

Njegovi omiljeni golovi desili su se u utakmicama protiv Napolija, Sampdorije, Viktorije Plzen, Torina i Chelseaja.

"Igrali smo u grupi s Atleticom, Chelseajem i Qarabagom. Svi su govorili da je najbolje što Roma može plasman u Evropsku ligu, ali mi smo završili prvi", rekao je Edin i nastavio:

"Taj gol predstavlja jedinstvenu emociju koja se ne može objasniti, a postignut je pred Rominim navijačima. Gol je bio prelijep, realizacija isto, ali bez navijača ne bi bilo isto. Okrenuo sam se i vidio sam navijače i sve je bilo na mjestu. Prelijep gol, navijači, protivnik, prelijep stadion, Liga prvaka. Sve u jednom. Courtois je sjajan golman, ali to nije mogao braniti. To mi je najbolji gol karijere. Kolarov mi je rekao da nikad ne griješim kada šutiram lijevom", rekao je Džeko.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...