OVO JE ZA ZATVORA: Uhapšen muškarac zbog sumnje da je prodavao falsifikovane PCR testove, u vozilu pronađeno…

Krivične prijave za falsifikovanje isprava podnesene su protiv putnika uhvaćenih s lažnim potvrdama testa.

  • Hronika

  • 11. Jan. 2021  11. Jan. 2021

  • 0

U Prijepolju je policija uhapsila J. Z. (36) zbog osnova sumnje da se bavio falsifikovanjem isprava, odnosno da je prodavao falsifikovane potvrde s negativnim nalazom PCR testova na koronavirus, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije.

Naime, krivična prijavu podnesena je i protiv još neimenovanog tridesetšestogodišnjeg muškarca, osumnjičenog da je pomagao J. Z.

Policija je prilikom kontrole automobila kojim je upravljao četrdesetdvogodišnji Prijepoljac, gdje se, kao suvozač, nalazila tridesetsedmogodišnja crnogorska državljanka, našla dva falsifikovana rezultata testa za koje se sumnja da su ih kupili od J. Z i pomagača.

Krivične prijave za falsifikovanje isprava podnesene su protiv putnika uhvaćenih s lažnim potvrdama testa.

Osumnjičenom J. Z. određeno je zadržavanje do 48 sati i on će, uz krivičnu prijavu, biti priveden Osnovnom javnom tužilaštvu u Prijepolju.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...