TUŽNA VIJEST IZ ZENICE: Nakon teške bolesti, preminuo ugledni Mahmut ef. Karalić

Nakon teške bolesti, u Zenici je sinoć u večernjim satima preminuo Mahmut ef. Karalić, učenjak koji je ostvario nezabilježen poduhvat i preveo šest kanonskih zbirki hadisa.

  • Hronika

  • 12. Jan. 2021  12. Jan. 2021

  • 0

Vijest o smrti Mahmuta ef. Karalića objavljena je na njegovoj službenoj Facebook stranici, a te informacije uskoro su potvrdili i drugi, među njima i muftija zenički Mevludin ef. Dizdarević, koji je kazao da je “smrt alima smrt svijeta”.

“Ulema nastavlja živjeti kroz svoje knjige i učenike koje je podučavao. Da se mom profesoru Mahmutu ef. Karaliću Allah smiluje i u dženet ga uvede. Čast mi je bila biti njegovim učenikom”, poručio je Dizdarević.

Mahmut ef. Karalić rođen je 1950. godine u mjestu Radinovići kod Zenice. Svoj život je posvetio hadisu i izučavanju života poslanika Muhammeda, a diplomirao je 1980. godine na Fakultetu hadisa i hadiskih nauka.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...