SNIJEG NAPRAVIO HAOS U BiH: Ima zaglavljenih vozila… (VIDEO)

Upozoravaju se vozači i na učestale odrone zemlje ili kamenja na kolovoz.

  • Vijesti

  • 14. Jan. 2021  14. Jan. 2021

  • 0

Zbog novih snježnih padavina, usporeno se saobraća na dionicama u sjevernim i sjeveroistočnim dijelovima zemlje. Izdvaja se dionica Srebrenik - Tuzla u mjestu Previle, gdje se zbog zaglavljenih teretnih vozila trenutno saobraća jednom trakom.

Ekipe putnih službi su na terenu i intervenišu na svim mjestima gdje je to neophodno. Zbog izrazito niskih temperatura, usporeno je djelovanje posipnih materijala pa se vozači pozivaju na maksimalan oprez.

Na ostalim dionicama kolovoz je pretežno mokar ili vlažan, a pažnju skrećemo na moguću poledicu. Poseban oprez savjetuje se na putevima u planinskim predjelima, kao i na mostovima, vijaduktima i prilazima tunelima.

Upozoravaju se vozači i na učestale odrone zemlje ili kamenja na kolovoz.

Apeluje se na vozače da na svim dionicama voze maksimalno oprezno i podsjećamo da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno.

Na planinskom prijevoju Borova glava na dionici Livno - Šuica upozoravaju se vozači na učestale izlaske divljih konja na kolovoz.

Saobraćaj je zbog radova obustavljen u tunelu Jasen (Prozor - Jablanica). Putnička i manja teretna vozila saobraćaju obilaznicom oko tunela, dok se teretna vozila preko 7,5 tona (s izuzetkom autobusa) usmjeravaju na alternativne pravce: Mostar - Široki Brijeg - Posušje - Tomislavgrad - Kupres - Bugojno i Mostar - Sarajevo - Busovača - Novi Travnik - Bugojno.

Usporeno se zbog radova saobraća i na putnim pravcima: Stupari - Živinice, Vitez - Travnik, Živinice - Banovići, Drvar - Bosansko Grahovo, Rogatica - Ustiprača, Gromiljak - Blažuj i Šuica - Tomislavgrad, piše N1.

Na graničnim prijelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta. Granični prijelaz Metaljka otvoren je u periodu od 7 do 19 sati.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...