SDA RASPALILA PO PREDSJEDNIKU NARODA I PRAVDE: "Konaković je omogućio opstanak Fikreta Abdića na vlasti..."

Na jučer održanoj konstituirajućoj sjednici Općinskog vijeća Velika Kladuša vijećnici Laburističke stranke Fikreta Abdića, DNZ-a i jedan vijećnik Naroda i pravde, koji je, navodno, napustio tu stranku, izabrali su novo rukovodstvo, čime je ozvaničena nova koalicija u toj općini.

  • Politika

  • 29. Jan. 2021  29. Jan. 2021

  • 1

Iz SDA Velika Kladuša oglasili su se tim povodom saopćenjem za javnost, u kojem su potvrdili da nisu uspjeli osigurati potrebnu većinu. 

- Izašlo je navidjelo da je predsjednik NiP-a Elmedin Konaković tokom kampanje svojim dolaskom u Veliku Kladušu i podrškom konkurentima i protukandidatima Jasmina Hušića za načelnika omogućio opstanak Abdića na vlasti – tvrde iz velikokladuške SDA.

U posljednjih nekoliko dana Konakovićev NiP, dodaju, završava posao i s Laburističkom strankom i DNZ-om osigurava većinu u Vijeću.

- Slažemo se s izjavom Halila Bajramović, predsjednika Kantonalnog odbora NiP-a, kada kaže da nema ovo veze s „narodom“ ni sa „pravdom“, ali bismo dodali, ima s NiP-om i laburistima. Katastrofalna, populistička politika NiP-a, koju zastupaju Konaković i Bajramović, došla je ovih dana do izražaja – tvrde iz SDA Velika Kladuša.

Ocjenjuju da su reakcije rukovodstva NiP-a prepoznate kao jeftini politički spis te podsjećaju da je NiP-ova podrška Ademu Pajazetoviću omogućila pobjedu Fikretu Abdiću.

U verziju događaja prema kojoj je jedan vijećnik NiP-a samoinicijativno napustio tu stranku i priklonio se većini koju predvodi stranka Fikreta Abdića, bez prethodnog dogovora stranačkih rukovodstava, sumnjaju i ostale stranke.

Tako iz Nezavisnog bloka optužuju DNZ da je obmanuo glasače koaliranjem s donedavnim najvećim neprijateljima.

- U tome im je pomogao i jedan vijećnik iz NiP-a. Nadam se da će ih naši građani kazniti na idućim izborima i poslati u zaborav, jer nisu dosljedni svojih riječi. Čekaju nas četiri godine tame, nažalost – kazao je predsjednik Nezavisnog bloka Velike Kladuše Nevzad Kantarević.

 

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...