U HERCEGOVINI KAO NA IGLAMA: Još jedan pokušaj početka suđenja Mamiću, najpoznatiji hrvatski bjegunac mogao bi završiti iza rešetaka...

Početak suđenja je više puta otkazivan zbog zdravstvenih poteškoća nekoliko okrivljenika u vezi s epidemijom koronavirusa.

  • Društvo

  • 01. Feb. 2021  01. Feb. 2021

  • 0

Na osječkom Županijskom sudu trebalo bi početi drugo suđenje bivšem čelniku Dinama Zdravku Mamiću i još šestorici okrivljenika, koje Uskok tereti da su izvlačenjem novca oštetili klub za oko 200 miliona kuna. Uskokovom optužnicom obuhvaćeni su i Zdravkov sin Mario Mamić, brat Zoran Mamić, bivši Dinamov direktor Damir Vrbanović, poduzetnici Sandro Stipančić i Igor Krota te menadžer Nikky Arthur Vuksan.

Početak suđenja je više puta otkazivan zbog zdravstvenih poteškoća nekoliko okrivljenika u vezi s epidemijom koronavirusa. U posljednjem slučaju početak suđenja je odgođen, jer se zbog išijasa nije pojavio Mario Mamić. Sudac Davor Mitrović tada je poručio kako različite ispričnice vezane za putovanja u doba pandemije ili preuzimanja novih poslovnih obaveza više neće tolerirati.

Zdravko Mamić je u junu 2018. nepravosnažno osuđen na šest i pol godina zatvora zbog izvlačenja oko 116 miliona kuna iz Dinama, a neposredno uoči izricanja te presude pobjegao je u Bosnu i Hercegovinu, čije državljanstvo ima. Njegov brat Zoran tada je nepravosnažno osuđen na četiri godine i 11 mjeseci zatvora, bivši Dinamov direktor Damir Vrbanović na tri, a poreznik Milan Pernar na četiri godine i dva mjeseca zatvora.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...