SNIMAK NADZORNE KAMERE UZBURKAO DUHOVE: Obračun na ulicama Sarajeva, šestorica napala mladića i pretukla ga ispred centra... (VIDEO)

Na društvenim mrežama reagirao je vijećnik u Općinskom vijeću Centar Denis Challenger, koji je dao objašnjenje koje prenosimo u nastavku:

  • Hronika

  • 09. Feb. 2021  09. Feb. 2021

  • 0

Nakon što je portal "Crna-hronika" objavio videoklip iz ulice Omera Stupca u Sarajevu, u kojem je došlo do fizičkog obračuna ispred videonadzora, klupko ovog slučaja se odmotava.

Na društvenim mrežama reagirao je vijećnik u Općinskom vijeću Centar Denis Challenger, koji je dao objašnjenje koje prenosimo u nastavku:

- Dobio sam video od sugrađana, koji mi prenose da se slične tuče, prijetnje i nasilničko ponašanje odvijaju svakodnevno u ulici Omera Stupca, MZ Crni Vrh - Gorica, a najviše zbog neuslovnog objekta i neadekvatne organizacije Zavoda za bolesti ovisnosti KS, odnosno Odsjeka za provođenje supstitucione terapije.

Prema podacima, više od 400 ovisnika iz cijelog Kantona svakodnevno dolazi zbog metadonske terapije.

Naime, građani se godinama bore da se Centar izmjesti iz spomenute ulice, jer više ne mogu da trpe, osjećaju se ugroženo te svakodnevno svjedoče situacijama zbog kojih strahuju za vlastiti ili život svojih najmilijih.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...