NIŠTA JOŠ NIJE GOTOVO U MOSTARU: SDA poziva Bh. blok i PMP na formiranje programske koalicije

Danas će liderima mostarskih organizacija SDP-a, Naše stranke i PMP-a otići poziv za sastanak koji bi se trebao desiti sutra, a na kojem će biti ponuđena daljnja saradnja u Gradskom vijeću Mostara.

  • Politika

  • 11. Feb. 2021  11. Feb. 2021

  • 6

Stranka demokratske akcije danas će, u ime "Koalicije za Mostar", pozvati predstavnike Bh. bloka i Prve mostarske partije na uspostavu programske koalicije i potpis sporazuma o formiranju vlasti u Mostaru. Danas će liderima mostarskih organizacija SDP-a, Naše stranke i PMP-a otići poziv za sastanak koji bi se trebao desiti sutra, a na kojem će biti ponuđena daljnja saradnja u Gradskom vijeću Mostara, saznaje Klix.ba.

Ova tri politička bloka imaju ukupno 18 vijećnika i još dovoljan kapacitet da izaberu gradonačelnika Mostara te uspostave vlast u gradu na Neretvi.

Za sutra je zakazana i nova sjednica Vijeća, a na dnevnom redu je drugi krug izbora gradonačelnika. U drugom krugu vijećnici će moći birati između Marija Kordića iz HDZ-a i kandidata "Koalicije za Mostar" Zlatka Guzina.

U drugom krugu izbora za gradonačelnika potrebna je dvotrećinska većina od 24 vijećnika, ali u trećem krugu, prema tumačenju OHR-a, samo prosta.

Nasuprot ova tri politička bloka nalazi se HDZ sa svojih 13 vijećnika, tri vijećnika HRS-a na koja teško mogu računati te kandidat liste "Ostajte ovdje" Velibor Milivojević.

Komentari - Ukupno 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...