LIDERI PROBOSANSKIH SNAGA IDU U SREBRENICU: Dolaze Komšić, Konaković, Kukić, Nikšić, Jerlagić... dolazak OTKAZALI RADONČIĆ I KOJOVIĆ

Umjesto prvog čovjeka SDA Bakira Izetbegovića, sastanku će prisustvovati Edin Ramić.

  • Politika

  • 18. Feb. 2021  18. Feb. 2021

  • 10

Predstavnici probosanskih stranaka danas će boraviti u Srebrenici, gdje će se sastati s čelnicima incijative "Moja adresa: Srebrenica".

Kako je ranije rečeno, na sastanku će se razgovarati o bojkotu izbora koji su zakazani za nedjelju, 21. februara 2021. godine.

U Potočare danas dolaze lideri DF-a Željko Komšić, Naroda i pravde Elmedin Konaković, Stranke za BiH Amer Jerlagić te Mirsad Kukić (PDA) i Nermin Nikšić (SDP).

Umjesto prvog čovjeka SDA Bakira Izetbegovića, sastanku će prisustvovati Edin Ramić.

Dolazak su otkazali Fahrudin Radončić, predsjednik SBB-a, i Predrag Kojović, lider Naše stranke, piše Klix.ba.

U sklopu posjete planirana je posjeta Memorijalnom centru Potočari, gdje će prisutni odati počast svim nevino ubijenim žrtvama genocida iz jula 1995. godine.

Sastanak sa predstavnicima probosanskog bloka zakazan je za 14 sati u BKC-u Srebrenica, a potom će biti održana pres-konferencija.

Podsjetimo, probosanski blok u Srebrenici bojkotovat će ponovne izbore u ovom gradu zbog činjenice da je CIK, kako tvrde, donio po Bošnjake nepravednu i nepotpunu odluku o poništavanju glasova samo s redovnih biračkih mjesta.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 10

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...