POSLANIK SDA U PARLAMENTU FBiH: “Bojkot izbora u Srebrenici je greška, MORAMO SE BORITI, a ne povlačiti”

"Ne treba to raditi. Ništa se time neće postići", naveo je Osmanović.

  • Politika

  • 20. Feb. 2021  20. Feb. 2021

  • 4

Sutra, 21. februara 2021. godine, u Srebrenici će se održati ponovni lokalni izbori. Ovu odluku je donio CIK zbog raznih malverzacija i nepravilnosti prije i tokom izbornog procesa u novembru 2020. godine.

Prije nekoliko dana, Bošnjaci okupljeni oko inicijative "Moja adresa Srebrenica", odlučili su da bojkotuju ponovne izbore zbog toga što CIK nije uradio ništa da se nepravilnosti koje su zabilježene u novembru, ne ponove i na sutrašnjem glasanju u Srebrenici.

Ovu odluku su podržali svi probosanski političari i probosanske stranke, smatrajući je jedinom logičnom i ispravnom u ovom trenutku.

Međutim, poslanik SDA u Parlamentu FBiH Ismet Osmanović oglasio se danas na svom Facebook profilu poručivši da je bojkotovanje izbora u Srebrenici greška i da se time ništa neće postići.

- Bojkot izbora u Srebrenici je greška. Ne treba to raditi. Ništa se time neće postići. Naprotiv. Za Srebrenicu se moramo boriti, a ne povlačiti - naveo je Osmanović na Facebooku.

 

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...