HERCEGOVAC NA KROVU SVIJETA: Međugorac Ivan Dodig u paru osvojio Australian Open, zaradio je čak…

Međugorac Ivan Dodig osvojio je Grand Slam titulu. On je sa slovačkim partnerom Filipom Polašekom slavio u finalu Australian Opena protiv branitelja naslova Rajeeva Rama i Joeja Salisburyja.

  • Sport

  • 21. Feb. 2021  

  • 0

Bilo je rezultatski vrlo glatkih 6:3, 6:4, ali neke statističke brojke još i više će pokazati baš dominaciju hrvatsko-slovačkog para u meču. Suparnicima nisu pružili niti jednu break-loptu, dapače na svom su prvom servisu izgubili svega pet poena, odnosno osvojili sjajnih 85% poena, a ukupno ispustili 14 poena na početnom udarcu, za razliku od 29 Rama i Salisburyja.

Za Međugorca (36) je ovo druga Grand Slam titula u parovima, prva s Polašekom s kojim se upario od druge polovice 2018. Prethodnu je Dodig osvojio s Brazilcem Marcelom Melom, bilo je to u Roland Garrosu 2015. protiv braće Bryan u finalu. Ima Dodig i finale Wimbledona iz 2013. (Melo), ali i još čak pet finala u mješovitim parovima, od čega je u tri navrata i pobijedio u društvu Latishe Chan (Roland Garros 2018-19, Wimbledon 2019).

Dodig i Polašek su pobjednički trofej dobili iz ruku jednog od posljednjih velikana australskog tenisa Patricka Raftera, a za trijumf u Melbourne Parku zaradili su kao par 600.000 australskih dolara.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...