"NISU DŽABA TAMO...": Ifet Feraget i Muriz Memić o akciji SIPA-e i pretresima u Sarajevu

"Radi se o provjeri dokumentacije koja treba da se nalazi u Hitnoj pomoći, a koja će kasnije sasvim sigurno pomoći u rasvjetljavanju cijelog slučaja", kazao je advokat Ifet Feraget.

  • Društvo

  • 24. Feb. 2021  24. Feb. 2021

  • 1

- Vjerujemo da će ovaj pretres doprinijeti rješavanju slučaja - izjavio je za "Oslobođenje" Muriz Memić, otac stradalog Dženana Memića, nakon što je objavljena informacija da pripadnici SIPA-e, po nalogu Tužilaštva BiH, pretresaju prostorije Hitne pomoći. 

- Nisu džaba tamo, bivše rukovodstvo šta je radilo sada ćemo saznati. Nemam nikakve informacije za sada, sa sadašnjim direktorom imamo dobru saradnju, on je dokumentaciju ustupio Tužilaštvu - istaknuo je Memić.

Pravni zastupnik porodice Memić Ifet Feraget kazao je kako će provjera dokumentacije u Hitnoj pomoći sigurno doprinijeti rješavanju slučaja "Dženan Memić".

- Muriz Memić i ja već pet godina govorimo da Dženan nije imao adekvatan medicinski tretman. Radi se o provjeri dokumentacije koja treba da se nalazi u Hitnoj pomoći, a koja će kasnije sasvim sigurno pomoći u rasvjetljavanju cijelog slučaja - kazao je advokat Feraget te naglasio da je istraga u toku i da se ne smije govoriti o detaljima.

Potom je istaknuo da je "ovo istraga koja se ipak može nazvati istragom".

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...