PRVA DAMA AMERIKE PONOVO ODUŠEVLJAVA: Pojavila se u kostimu koji ima važno značenje... (FOTO)

U nešto više od mjesec dana nakon inauguracije, prva dama SAD-a Jill Biden pokazala je prepoznatljivi modni izričaj u kojem vladaju neopterećenost, opuštena elegancija, mladalački stil, ali i jarke boje. Jill je tako za sudjelovanje u panel-raspravi izabrala kostim u ljubičastoj boji, koja je ove sezona bila trend broj jedan.

  • Žena

  • 25. Feb. 2021  25. Feb. 2021

  • 0

Jill Biden bila je sudionica u panel-raspravi o istraživanu i liječenju raka, koja se održala u Massey Cancer centru na Univerzitetu u Virginiji. Za tu važnu dužnost, američka prva dama pazila je i na odjevnu kombinaciju, a odlučila se za kostim u upečatljivoj ljubičastoj boji.

Poznato je da ljubičasta boja simbolizirala pravednost i dostojanstvo, a s godinama je postala simbol i za ravnopravnost spolova i snagu žena. Nastaje kombinacijom tople i energične crvene te hladne plave boje, a ima svojstva obiju boja. To je jedna od takozvanih univerzalnih boja koja dobro pristaje svima bez obzira na boju puti, zbog čega svako u modnim kombinacijama može eksperimentirati s raznim nijansama ljubičaste, a zaista ih je puno, piše Zadovolna.hr.

Jill Biden odlučila se za kostim u tamnijoj ljubičastoj boji sastavljen od suknje i sakoa klasičnog kroja, ispod kojeg je nosila bijeli top na V-izrez. Upečatljive su bile i čizme prve dame, visine do koljena te od brušene kože, koja svakom stajlingu daje dozu finoće i neopterećene profinjenosti.

Jill Biden u ljubičastom kostimu i čizmama do koljena - 2Jill Biden u ljubičastom kostimu i čizmama do koljena (Foto: AFP) 

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...