PIŠI PROPALO: Jedan od najbogatijih srbijanskih biznismena izvisio, ništa od preuzimanja hrvatskog giganta

Mediji su špekulirali da se “Kraš” prodaje srbijanskom biznismenu Nebojši Šaranoviću, odnosno njegovoj firmi “Kapa Star”, koji je prije dvije godine “bacio oko” na vodećeg hrvatskog konditora.

  • Ekonomija

  • 19. Mar. 2021  19. Mar. 2021

  • 0

– Ti napisi su apsolutno netačni. Takve su glasine u rangu jednako netačnih tvrdnji, koje se, takođe, tu i tamo povlače u javnosti, da smo radnike prisilili da prodaju dionice – rekao je za “Jutarnji list” Ivica Pivac, suvlasnik i predsjednik uprave porodične kompanije “Braća Pivac”.

On je naveo da je kompanija, od kada je prije deset godina prvi put počela da kupuje dionice “Kraša”, uvijek isticala da to čini zato što smatra da je to vrijedna i prosperitetna kompanija s velikim potencijalom.

– Naš cilj i interes kao većinskog vlasnika “Kraša” je dalje jačanje i razvoj, a ne prodaja. Uostalom, to smo već i dokazali kod preuzimanja drugih kompanija u Grupi "Pivac", u koje smo dodatno investirali i tako ih ojačali te poboljšali njihovu poziciju na tržištu – dodao je Ivica Pivac.

Mesna industrija „Braća Pivac“ ima udio veći od 52 posto, odnosno natpolovičnu većinu u odlučivanju glavne Skupštine dioničara “Kraša”.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...