ZVIZDIĆ IZNIO STAV O BROJNIM TEMAMA I RAZOTKRIO NAMJERE RS-a: "Država hibernira. Pogrešno je bilo u nabavci vakcina FOKUS S DRŽAVE prebaciti na entitete..." (VIDEO)

"Moglo se, postojale su nadležnosti, postojao je legislativni okvir. Zašto se to nije dogodilo, sasvim sigurno, neko će morati odgovoriti građanima, koji žive u panici. Ne treba se fokusirati s negativnim komentarima na Novalića, koji jedini u Federaciji pokušava dobaviti životno potrebne vakcine. Sasvim je sigurno da je država potpuno zakazala. Vidimo koje su posljedice toga, ali koji je uzrok, saznat će se", kazao je Zvizdić.

  • Politika

  • 24. Mar. 2021  25. Mar. 2021

  • 1

Član Kolegija Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Denis Zvizdić poručio je da je pogrešno što je skrenuta pažnja i fokus javnosti sa nivoa BiH na nivo entiteta, kada je u pitanju proces nabavke vakcina za našu zemlju.

Kako je, tokom gostovanja u emisiji BHT1 uživo, koja se emitira na državnom javnom servisu naše zemlje kazao Zvizdić, Federacija BiH i premijer Fadil Novalić su zbog nečinjenja države bili prinuđeni krenuti u proces nabavke vakcina.

"Moglo se, postojale su nadležnosti, postojao je legislativni okvir. Zašto se to nije dogodilo, sasvim sigurno, neko će morati odgovoriti građanima, koji žive u panici. Ne treba se fokusirati sa negativnim komentarima na Novalića, koji jedini u Federaciji pokušava dobaviti životno potrebne vakcine. Sasvim je sigurno da je država potpuno zakazala. Vidimo koje su posljedice toga, ali koji je uzrok, saznat će se", kazao je Zvizdić.

Zvizdić se u razgovoru dotakao mnogih tema rekavši, između ostalog, da država BiH hibernira i to ne samo po pitanju vakcina, nego u mnogim sektorima i oblastima koje su izuzetno važne.

"Mislim da je to zbog politika iz bh. entiteta RS, koje žele potpuno da marginaliziraju ulogu države i ostvare potpunu supremaciju entiteta. Gubimo vrijeme. Bespovratno su izgubljene dvije godine, a sve su češće, arogantnije i sve drskije izjave koje dolaze iz RS-a o secesiji ovog entiteta, uz prešutnu saglasnost Beograda koji ne osuđuju ovakve izjave. U preocesu pristupanja Evropskoj uniji i NATOU čini mi se da je prioritet NATO integracija baš zbog ovakvih izjava. Nadam se da će u ovom mandatu predsjednika SAD-a Joea Bidena doći do značajnih iskoraka na putu BiH ka NATO-u", zaključio je Zvizdić.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...