ZABRINJAVAJUĆI PODACI; KORONA ODNOSI ŽIVOTE: U BiH u posljednja 24 sata preminulo 76 osoba, dok je novozaraženih...

Novi slučajevi registrovani su u svim kantonima u FBiH!

  • Vijesti

  • 26. Mar. 2021  26. Mar. 2021

  • 0

Entitetski Zavodi za javno zdravlje i Zavod Brčko distrikta zabilježili su u 24 sata 1.869 novozaraženih i 76 preminulih u našoj zemlji.

EPIDEMIOLOŠKI PODACI ZA FBiH

U protekla 24 sata, Zavodu za javno zdravstvo Federacije Bosne i Hercegovine prijavljeno je 3.789 uzoraka, od kojih je 1.260 pozitivno na SARS-CoV-2.

Novi slučajevi registrirani su u svim kantonima u Federaciji BiH. Do sada su testirana ukupno 527.472 uzorka, a SARS-CoV-2 je potvrđen kod 106.306 osoba. Zaključno s današnjim danom, u Federaciji BiH izliječeno je 87.015 pacijenata. U protekla 24 sata oporavljena su 354 pacijenta.

Trenutno je aktivno 15.815 slučajeva pozitivnih na SARS-CoV-2. U protekla 24 sata, Zavodu za javno zdravstvo Federacije BiH prijavljeno je 59 novih smrtnih ishoda. S današnjim danom, broj smrtnih ishoda na području Federacije BiH je 3.476. Iz ovog zavoda napominju da zbog nepotpunog izvještavanja privatnih laboratorija podaci nisu kompletirani, piše "Oslobođenje".

COVID-PODACI U RS

Оd pоsljеdnjеg izvјеštаја о еpidеmiоlоškој situаciјi u Rеpublici Srpskој, u pоsljеdnja 24 sata, u Institutu zа јаvnо zdrаvstvо RS, Univеrzitеtskоm kliničkоm cеntru RS, Univеrzitеtskој bоlnici u Fоči i u bоlnicаmа "Sveti vrаčеvi" u Biјеljini i "Sv. аpоstоl Lukа" u Dоbојu izvršеnо је tеstirаnjе 1.284 lаbоrаtоriјska uzоrkа, а nоvi kоrоnаvirus (SARS-CoV-2) pоtvrđеn је kоd 505 оsоba. U pоsljеdnjа 24 sata, Institutu zа јаvnо zdrаvstvо RS priјаvljеno je 16 smrtnih slučајеvа kоd kојih је pоtvrđеnо prisustvо kоrоnаvirusа.

Danas su u Brčko distriktu BiH registrovana 104 nova slučaja zaraze koronavirusom. Preminula je jedna ženska osoba.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...