ALARMANTNO U SARAJEVU: U Općoj bolnici popunjeni svi kapaciteti, tokom noći preminulo...

Prethodnog dana, u Covid-odjel Opće bolnice "Prim. dr. Abdulah Nakaš" na hospitalizaciju je primljeno 19 pacijenata i isto toliko ih je otpušteno kući.

  • Vijesti

  • 30. Mar. 2021  30. Mar. 2021

  • 0

Od ukupno 206 pacijenata, koliko ih je jutros na bolničkom liječenju od koronavirusa u ovoj zdravstvenoj ustanovi, 12 ih je smješteno na postintenzivnu njegu, devet je na intenzivnoj, četiri su na respiratoru i devet ih je na neinvazivnoj mehaničkoj ventilaciji.

“Nažalost, u protekla 24 sata od posljedica koronavirusa pet naših sugrađana je preminulo i izgubilo bitku s opakom zarazom”, naveli su iz Opće bolnice.

Tokom jučerašnjeg dana, u Općoj bolnici je ukupno bilo hiljadu pregleda i pruženo više od sedam hiljada usluga te je urađeno 10 operacija i tri poroda.

Osoblje Opće bolnice daje sve od sebe da pomogne svakom pacijentu i tako će nastaviti.

Ovom prilikom iskreno zahvaljuju svima koji ih podržavaju u njihovom humanom radu i svakodnevno šalju brojna pisma zahvale te još jednom pozivaju na odgovorno ponašanje i poštivanje preporučenih zaštitnih mjera.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...