IZVANREDAN GEST: Mario Mandžukić nije igrao u martu pa platu donirao siromašnima

Navodi se da je riječ o cifri od 300.000 eura, a posljednji nastup za Milan ovaj napadač je imao sredinom februara protiv Crvene zvezde.

  • Sport

  • 16. Apr. 2021  17. Apr. 2021

  • 0

Hrvatski nogometaš Mario Mandžukić odrekao se plate za mjesec mart jer je zbog povrede propustio sve utakmice Milana te nije bio na raspolaganju treneru Stefanu Pioliju.

Mandžukić je u Milan stigao u januaru i potpisao je ugovor na šest mjeseci, a prvobitno je trebao zaraditi 1,8 miliona eura i kako u martu nije nastupao za svoj tim, odlučio se odreći jednog dijela plate i ta vijest oduševila je nogometnu javnost u Evropi.

"Izvanredan gest koji pokazuje profesionalnost i etičnost Marija Mandžukića. Ovim je pokazao koliko poštuje klub. Dakle, Mandžukić se odrekao plate u korist Milanove klupske fondacije koja finansira projekte s mladim u teškom socijalno-imovinskom statusu. Fondacija promoviše sport kao element socijalne uključenosti mladih", rekao je Skaroni za italijansku novinsku agenciju ANSA.

Navodi se da je riječ o cifri od 300.000 eura, a posljednji nastup za Milan ovaj napadač je imao protiv Crvene zvezde sredinom februara. U posljednjem meču Milana protiv Parme bio je na klupi za rezervne igrače, a do kraja sezone  Rossoneri će igrati još osam mečeva.

U nedjelju će Milan na svom terenu igrati protiv Genoe, nakon toga i domaći susret protiv Sassuoloa, onda ih redom očekuju mečevi protiv Lazija, Beneventa, Juventusa, Torina, Cagliarija i Atalante.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...