KONAČNO SE OGLASIO I PREDSJEDNIK BARCELONE: "Moralo bi to biti atraktivno takmičenje, ali bazirano na sportskim uspjesima. O svemu će krajem maja odlučiti članovi kluba"

Predsjednik Barcelone Joan Laporta konačno se oglasio i zauzeo stav o kreiranju Superlige.

  • Sport

  • 22. Apr. 2021  22. Apr. 2021

  • 0

Od 12 klubova koji su potpisali sporazum o kreiranju ovog takmičenja, ostali su još samo Barcelona, Real Madrid i Juventus pa je početak Superlige stavljen na čekanje.

Svi klubovi su proteklih dana imali stav o ovom takmičenju, a danas se oglasio i predsjednik Barcelone Joan Laporta. On je istaknuo da je Superliga neophodna.

"Superliga je neophodna. Veliki klubovi ulažu veliki novac, plate fudbalera su ogromne i to se mora uzeti u obzir", rekao je Laporta i nastavio:

"Moralo bi to biti atraktivno takmičenje, ali bazirano na sportskim uspjesima. Otvoreni smo za dijalog s UEFA-om. Neki klubovi su pod pritiskom, ali projekt Superlige je i dalje tu", istaknuo je on.

Ipak, o zvaničnom stavu Barcelone odlučit će članovi kluba, a ne samo Laporta.

"Nama je najbitnije da branimo naše interese. O svemu će krajem maja odlučiti članovi kluba", poručio je Laporta.

Predsjednik Evropske fudbalske federacije (UEFA) Aleksandar Čeferin saopštio je kako će klubovi koji su radili na kreiranju Superlige snositi posljedice, ali Barcelonu je izdvojio od drugih.

On je pohvalio odnos Joana Laporte, koji je članovima kluba prepustio konačnu odluku, i oni će na kraju da odluče bez obzira na Laportin stav o neophodnosti kreiranja Superlige.

"Radimo s našim timom na postupku protiv klubova. Bit će posljedica za sve. Ipak, svakako ćemo uzeti u obzir to da su engleski klubovi priznali grešku. Imali smo 235 od 247 klubova na svojoj strani, sad imamo 244. Očekujemo da svi shvate svoje greške i da se suoče sa posljedicama", rekao je Čeferin i dodao:

"Svi su me razočarali, ali recimo da je Barcelona najmanje. Joan Laporta nije imao ništa u svojim rukama i napravio je pravi potez time što je dopustio da članovi kluba odluče o svemu."

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...