BUDITE OPREZNI, KRIMINALCI VREBAJU: Vlada nova pošast, lopovi ne prezaju ni od čega, sada su na meti…

Ove marke automobila su posebno na meti.

  • Auto

  • 07. Maj 2021  07. Maj 2021

  • 0

Pomama za katalizatorima i vrijednim materijalima u njima je tolika da se u nekim dijelovima svijeta intenzivno kradu s automobila, ali sad se javlja i novi trend, koji je započeo u Americi, a to je krađa upravljača s automobila. Iz Detroita i okolice javili su se mnogi vlasnici automobila, najčešće, Chevrolet Malibua i Equinoxa s informacijom da im je s vozila ukraden upravljač. Kako objasniti novi fenomen koji je zavladao među kriminalcima?

Naravno, koronavirus je kriv za sve, pa i za nestašicu zračnih jastuka jer su tvornice dugo bile zatvorene, a sada ne mogu odgovoriti na potražnju.

Navodno mehaničari plaćaju izdašno na crnom tržištu kako bi se domogli vrijednih zračnih jastuka, a lopovi će ih spremno isporučiti tako što će otkinuti cijeli upravljač. U dva dana u gradiću Eastpointeu blizu Detroita ukradeno je čak 11 upravljača.

Na Chevroletima novi upravljač sa zračnim jastukom košta više od 1.500 dolara, a zamislite koliko biste morali platiti za upravljač s Audija A8 ili BMW-a X6?!

Upravljače kradu već godinama, ali sada je to postala prava pošast.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...