TOTALNI DEBAKL HDZ-a: Koalicija budućeg zagrebačkog gradonačelnika pobijedila u 16 od 17 zagrebačkih četvrti

Politička platforma "Možemo!" osvojila je s koalicijskim partnerima najveći broj glasova u 16 od 17 zagrebačkih gradskih četvrti, a u jednoj četvrti na lokalnim izborima, održanim u nedjelju, pobijedila je "365 Stranka rada i solidarnosti".

  • Regija

  • 17. Maj 2021  17. Maj 2021

  • 0

Platforma "Možemo!" sa partnerima pobijedila je u svim gradskim četvrtima osim u Brezovici, najbolji rezultat postigli su u Donjem Gradu (53,34 posto) i četvrti Trešnjevka - Sjever (51,83 posto).

Najslabiji rezultat ostvarili su u Brezovici (13,43 posto), gdje je pobijedila "365 Stranka rada i solidarnosti".

U većini gradskih četvrti na drugom mjestu, odmah iza "Možemo!", nalazi se HDZ. Najbolji rezultat ta je stranka ostvarila u Brezovici (17,04 posto), dok su im najlošiji rezultati s oko 11 posto osvojenih glasova u Donjem Gradu, Trnju, Stenjevcu, Podsusedu, Novom Zagrebu - Istok i Trešnjevci - Sjever.

Na trećoj je poziciji u većini četvrti SDP, koji je najbolji rezultat ostvario u četvrti Gornji Grad - Medveščak (13,07 posto).

Od ostalih lista, zapaženi rezultat ostvarila je lista Krešimira Kompesaka u četvrti Podsljeme (21,16 posto). Domovinski pokret s osvojenih 10,01 posto zauzeo je treću poziciju u četvrti Maksimir, Most je drugi u Stenjevcu sa 11,45 posto. "365 Stranka rada i solidarnosti", osim u Brezovici, visoko se plasirala i u Novom Zagrebu - Zapad (9,56 posto), Donjoj Dubravi (14,07 posto) i Sesvetama (15,99 posto).

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...