"SB" U CENTRALI SDP-a: U Sarajevu počeo sastanak stranaka o zajedničkom nastupu u Republici Srpskoj (FOTO)

Stranke bi na izborima nastupile pod zajedničkim nazivom “Pokret”, bez isticanja stranačkih obilježja.

  • Politika

  • 18. Maj 2021  18. Maj 2021

  • 3

U Centrali SDP-a BiH u Sarajevu počeo je sastanak parlamentarnih stranaka, ali i drugih političkih subjekata koji će pokušati formirati zajednički blok stranaka kako bi na općim izborima 2022. godine zajednički nastupili u Republici Srpskoj.

Sastanak predvodi predsjednik SDP-a Nermin Nikšić uz asistenciju potpredsjednika Vojina Mijatovića kao začetnika ove inicijative. Nakon razgovora očekuju se zaključci koji će odrediti naredne korake.

Kao javlja fotoreporter "Slobodne Bosne", na sastanku su: članovi SDA, Naroda i pravde, Naše stranke, Narodnog evropskog saveza, Nezavisnog bloka, Demokratske fronte, Platforme za progres, Pokreta demokratske akcije, Stranke za BiH...

Stranke bi na izborima nastupile pod zajedničkim nazivom “Pokret”, bez isticanja stranačkih obilježja.

Cilj je, kako navode, skupiti 70.000+ glasova kako bi dobili 8-10 poslanika u NSRS, dva zastupnika u Parlamentarnoj skupštini BiH te potpredsjednike iz reda bošnjačkog i hrvatskog naroda.

Pogledajte u našoj fotogaleriji detalje.

(S. B.)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...