BURNO NA GRBAVICI, BAKA JE VEĆ BIVŠI: Bivši selektor "Zmajeva" spreman sjesti na užarenu klupu FK Željezničar

Blaž Slišković neće voditi ekipu Željezničara do kraja sezone, a izvjesno je da popularni Baka neće biti trener "Plavih" ni u narednoj sezoni.

  • Sport

  • 20. Maj 2021  20. Maj 2021

  • 1

Optimistični dogovor bio je da Slišković pokuša izboriti plasman u Evropu sa posrnulom ekipom Želje, ali već nakon prve dvije utakmice (remi s Radnikom i poraz od Olimpika) bilo je jasno da je to nemoguća misija.

Svjesni da će s novim trenerom morati ući u novu sezonu, čelnici Željezničara obavili su nekoliko razgovora s trenerima, a prvi na listi njihovih želja je Mehmed Baždarević, legenda kluba i nekadašnji selektor reprezentacije Bosne i Hercegovine. Prvi razgovori su već obavljeni, ali ne i zvanični.

- Mogu samo reći da sam prilikom svog posljednjeg boravka u Sarajevu razgovarao s ljudima iz Želje, ali to je bila neformalna priča, to je naš klub i normalno je da razmišljamo i razgovaramo o njegovoj situaciji. Koliko je realno da budem trener, zaista ne bih mogao reći. Naravno da sam spreman na razgovor, to nikada i nije bilo sporno - rekao je Baždarević za "Sport1" .

Nakon što je okončao angažman u francuskom drugoligašu Guingampu, Meša je dobio nekoliko ponuda, ali niti jednu nije prihvatio.

- Bilo je nekih ponuda iz država koje su manje atraktivne, nisam želio da ih prihvatim. Ne žurim se, vjerujem u sebe i u svoje sposobnosti pa, kada budem smatrao da je neka ponuda dobra za mene i moju karijeru, onda ću je i prihvatiti - rekao je Baždarević.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...