CIK KAZNIO ISMIRA JUSKU: Oduzeo mu mandat u Općinskom vijeću Centar, bio i savjetnik ministru Nerminu Džindiću

Prekršaj koji je Jusko napravio je da mu je bio malo mandat u Općinskom vijeću Centar pa je prihvatio i da bude savjetnik ministra energije i industrije Nermina Džindića (SBB).

  • Politika

  • 20. Maj 2021  21. Maj 2021

  • 0

Centralna izborna komisija (CIK) oduzela je mandat SBB-ovom Ismiru Juski.

Bivši ministar prometa i komunikacija BiH, unutrašnjih poslova KS i boračkih pitanja KS sad je bio vijećnik u Općini Centar.

Da mu je oduzet mandat za politicki.ba potvrdio je predsjednik CIK-a Željko Bakalar.

Prekršaj koji je Jusko napravio jeste da je mu je bio malo mandat u Općinskom vijeću Centar, pa je prihvatio i da bude savjetnik ministra energije i industrije Nermina Džindića (SBB).

“Prema članu 1.8. Izbornog zakona BiH, nespojivo je da vijećnik bude i savjetnik ministra”, rekao je Bakalar.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...