OVO SE NIJE DESILO DO 2004. GODINE: Ramos razočaran raspletom situacije, opsovao u svojoj poruci navijačima

Svoje nezadovoljstvo situacijom kapiten "Furije" podijelio je s fanovima na društvenim mrežama.

  • Sport

  • 24. Maj 2021  24. Maj 2021

  • 0

Prvi puta nakon 2004. godine i tadašnjeg Europskog prvenstva, Sergio Ramos neće nastupiti za Španiju na jednom velikom takmičenju. Odluka je to nacionalnog nogometnog selektora Luisa Enriquea, koji je kapitena "Furije" izostavio s konačnog popisa putnika za Euro.

Nakon 180 nastupa za Španiju i brojnih rekorda koje je putem od 2005. do danas porušio, Ramos se sa 35 godina na leđima ove sezone borio s brojnim povredama. Probao je stisnuti zube ne bi li pomogao Realu da dođe do finala Lige prvaka ili do titule prvaka Španije, ali ni u jednome ni on ni klub nisu uspjeli.

Zanimljivo, konačan popis Luisa Enriquea za Euro ne sastoji se niti od jednog igrača Reala, što je u novije doba nezapamćen slučaj za Španiju.

Nakon što nije našao svoje ime među putnicima na Euro, na društvenim mrežama oglasio se i sam Ramos.

- Nakon nekoliko s**banih mjeseci i čudne sezone kakvu nikada nisam iskusio u svojoj karijeri, dolazi i Euro. Borio sam se i radio naporno svakog dana tijelom i dušom kako bih bio na 100 posto za klub i reprezentaciju, ali stvari se ne odvijaju uvijek onako kako bismo mi htjeli. Boli me to što nisam mogao pomoći Realu i što neću igrati za Španiju, ali u ovom slučaju se najbolje odmoriti, oporaviti i vratiti sljedeće godine, kako sam uvijek i radio. Naravno, boli to što neću moći predstavljati svoju zemlju, ali treba biti iskren - napisao je Ramos. 

Svoju je poruku završio u navijačkom tonu:

- Želim svojim saigračima puno sreće i sjajno Europsko prvenstvo. Navijat ću ispred malih ekrana.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...