NAVIJAČI U ŠOKU: Bale završava karijeru, jer želi da se bavi drugim sportom?

Engleski mediji objavili su prije nekoliko dana da Gareth Bale razmišlja o završetku karijere nakon ove sezone.

  • Sport

  • 27. Maj 2021  28. Maj 2021

  • 0

Bale je ovu sezonu proveo na posudbi u Tottenhamu, ali jasno je da se neće zadržati u londonskom klubu i očekuje se da se ovog ljeta vrati u Real Madrid s kojim još uvijek ima ugovor.

Sezona u Engleskoj je završena proteklog vikenda, a Balea sada očekuje nastup na Evropskom prvenstvu sa selekcijom Wallesa.

Međutim, ono što je mnoge iznenadilo jeste vijest da Bale razmišlja ozbiljno o tome da nakon Evropskog prvenstva završi svoju igračku karijeru iako ima tek 31 godinu.

Jasno je da je pred njim još nekoliko sezona na vrhunskom nivou, no prema pisanju medija u Engleskoj on se jednostavno zasitio svega i želi malo da promijeni način svog života.

The Sun je objavio da se Bale posvetio fudbalu od svoje šeste godine, ali da sada želi pokušati i neke druge stvari u svom životu.

Tako se danas u javnosti pojavila informacija da Bale ozbiljno razmišlja da nakon završetka fudbalske karijere pokuša da napravi karijeru u svijetu golfa koji je njegova velika ljubav.

Poznato je da Bale itekako voli da igra golf, te je zbog toga često bio na meti kritika Real Madrida. Svoje slobodno vrijeme najviše provodi na terenima za golf, a sada razmišlja da napravi iskorak i u ovom sportu.

Bale s Realom ima ugovor do kraja naredne sezone, no ukoliko odluči da se penzioniše onda će isti biti raskinut na sporazumni način.

Velšanin se na ovu temu nije htio oglašavati i poručio je da je sada apsolutno samo fokusiran na reprezentaciju i na nastup na Evropskom prvenstvu. Očekuje se da će se Bale izjasniti nakon Eura i otkrili da li će završiti svoju fudbalsku karijeru i posvetiti se golfu.

"Sve će se znati nakon Evropskog prvenstva. Znam šta radim, ali će nastati haos ako sada bilo šta kažem. Sada razmišljam samo o završetku sezone i da budemo što bolji na Euru. Reprezentacija Wallesa je jedino o čemu sada mislim", rekao je Bale kada ga je novinar pitao o tome gdje će igrati naredne sezone.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...