PRIPREMNA UTAKMICA ZA EVROPSKO PRVENSTVO: Košarkašice Bosne i Hercegovine bez najbolje igračice poražene u Opatiji od Hrvatske…

Košarkašice Bosne i Hercegovine poražene su sinoć u prijateljskoj utakmici u Opatiji od selekcije Hrvatske rezultattom 77:72.

  • Sport

  • 30. Maj 2021  

  • 0

Bila je to prva utakmica naših košarkašica nakon višenedjeljnih priprema za Evropsko prvenstvo koje su obavile  na Vlašiću i u Fojnici. Naše košarkašice bile su bolje u prvom poluvremenu kojeg su završile  rezultatom 42:36, međutim, uslijedio je pad u trećoj četvrini u kojoj su Hrvatice stekle prednost koju su sačuvale do kraja utakmice.

Najbolja u sastavu Bosne i Hercegovine bila je Milica Gajić s ubačenih 16 poena uz 12 skokova, Nikolina Babić ubacila je 13 poena, a Matea Tavić je uz 10 poena imala i 5 asistenacija.

U našoj selekciji nije nastupila najbolja košarkašica Jonquel Jones koja će se  zbog obaveza u WNBA ligi priključiti sredinom naredne nedjelje.

Hrvatsku je predvodila Ivana Dojkić sa 25 poena.

Ove reprezentacije večeras će odigrati drugu utakmicu, također u Opatiji, u sklopu završnih priprema za Evropsko prvenstvo koje se narednog mjeseca održava i Francuskoj i Španjolskoj.

(SB / Agencije)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...