PRIPREMNA UTAKMICA ZA EVROPSKO PRVENSTVO: Košarkašice Bosne i Hercegovine u dramatičnoj završnici ponovo poražene od Hrvatske

Evropsko košarkaško prvenstvo održat će se od 17. do 27. juna u Španiji i Francuskoj, a naša reprezentacija se nalazi u izuzetno jakoj grupi s Turskom, Slovenijom i Belgijom.

  • Sport

  • 31. Maj 2021  31. Maj 2021

  • 0

Ženska košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine izgubila je i drugu prijateljsku utakmicu od selekcije Hrvatske minimalnim rezultatom 76:75. Naše košarkašice imale su prednost tokom cijele utakmice, koja je na kraju treće četvrtine iznosila 13 poena. No, Hrvatice su uspjele u posljednjih nekoliko minuta stići porednost i u dramatičnoj završnici savladati izabranice selektora Gorana Loje.

Ponovo je u selekciji Bosne i Hercegovine najbolja bila Marica Gajić, koja je uz 14 poena imala čak 21 skok, a bolje od ostalih su bile Hurt Cortney(14 poena) i Melisa Brčaninović (13 poena). Hrvatice je predvodila Matea Tadić sa 27 poena.

Naše košarkašice nakon dvije utakmnice u Opatiji danas stižu u Mostar, gdje će provesti vrijeme do odlaska u Crnu Goru. Tamo će odigrati posljednje dvije pripremne utakmice protiv najbolje selekcije susjedne države.

Evropsko košarkaško prvenstvo održat će se od 17. do 27. juna u Španiji i Francuskoj, a naša reprezentacija se nalazi u izuzetno jakoj grupi s Turskom, Slovenijom i Belgijom.

(SB)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...