BH. GIGANT NE MISLI STATI: Hoće li "Bosnalijek" otvoriti proizvodne pogone na još jednom kontinentu?

ESDF je saopćio da se "Bosnalijek" smatra jednim od njegovih uspješnih stranih ulaganja koje će, ako se razvije, poboljšati finansijsku situaciju Fonda.

  • Ekonomija

  • 04. Jun. 2021  04. Jun. 2021

  • 2

Libijski Fond za ekonomski i socijalni razvoj (ESDF) otkrio je da će ponovno aktivirati proizvodnju lijekova u Libiji. Ono što je za nas naročito zanimljivo je da će to, kako tvrdi, učiniti kroz investiciju sarajevske kompanije "Bosnalijek", piše "BiznisInfo".

ESDF je vijest objavio nakon što je učestvovao na sastanku Skupštine dioničara kompanije za farmaceutsku industriju "Bosnalijek" u glavnom gradu Bosne i Hercegovine. Ovaj libijski fond je vlasnik 7,6 posto udjela u "Bosnalijeku".

ESDF je saopćio da je prisustvovao sastanku u Sarajevu u okviru praćenja njegovih stranih ulaganja.

Iz Fonda tvrde da su tokom sastanka dobili odobrenje Generalne skupštine za ulaganje u farmaceutsku industriju u Libiji te da će to doprinijeti povratku farmaceutske industrije unutar Libije.

ESDF je saopćio da se "Bosnalijek" smatra jednim od njegovih uspješnih stranih ulaganja koje će, ako se razvije, poboljšati finansijsku situaciju Fonda.

S obzirom na to da iz "Bosnalijeka" nije bilo nikakvog saopćenja ovim povodom, niti se u izvještaju sa posljednje sjednice Skupštine dioničara, koja je održana ovih dana, uopće ne navodi da je ovo bilo tačka dnevnog reda, zatražen je komentar od kompanije.

"Bosnalijek" je upitan da li je tačno da će investirati u proizvodnju lijekova u Libiji, o kakvoj je investiciji riječ, kada će biti realizovana, u kojem iznosu itd. No, iako nisu demantovali informaciju, nisu pružili ni više detalja.

– Kompanija "Bosnalijek" je aktivno posvećena aktivnostima u pravcu širenja tržišta na kojima smo prisutni. Libija je važno prodajno tržište za "Bosnalijek" i svakako smo otvoreni za sve mogućnosti širenja potencijala rasta i razvoja na ovom tržištu – rečeno je za "BiznisInfo" iz "Bosnalijeka".

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...