BRNABIĆ O VISOKOM PREDSTAVNIKU ZA BiH: “U potpunosti razumijem i bijes i frustraciju Željke Cvijanović i Milorada Dodika”

"Predsjednik Aleksandar Vučić dobro poznaje Christiana Schmidta", kazala je Ana Brnabić.

  • Mini market

  • 04. Jun. 2021  04. Jun. 2021

  • 0

Premijerka Srbije Ana Brnabić rekla je da je način na koji je postavljen novi visoki predstavnik za BiH Christian Schmidt "više nego upitan i da neće biti lako, ali da se Srbija nada jednom konstruktivnom i korektnom odnosu s njim".

- Da je laka situacija, nije. Izuzetno je teška. Ne znam koliko je na ovaj način postavljanje visokog predstavnika u skladu sa vladavinom prava, ali njima je sve dozvoljeno i sve moguće - rekla je Brnabićeva.

Ona je kazala da "onda, poslije svega, dođu ti neki koji su tako postavili visokog predstavnika i pričaju joj o vladavini prava”.

- Nisam Schmidta nikada upoznala. Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić ga zna jako dobro i znaju se dugi niz godina. Tako da sam u razgovoru s Vučićem nekako shvatila šta su očekivanja i čemu možemo da se nadamo tu i da opet neće biti lako, ali ja se nadam jednom konstruktivnom i korektnom odnosu - rekla je Ana Brnabić, prenosi Srna. 

Premijerka Srbije istaknula je da “u potpunosti razumije i bijes i frustraciju” i predsjednice Republike Srpske Željke Cvijanović i predsjedavajućeg Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorada Dodika, premijera RS Radovana Viškovića i svih političkih predstavnika i vlasti i opozicije RS.

- Potpuno mogu to da razumijem - istaknula je Brnabić komentarišući nedavni sastanak u Beogradu Vučića sa političkim predstavnicima vlasti i opozicije Republike Srpske.

Brnabić je ocijenila da je “Vučić jedina osoba koja može sve njih da skupi na jednom mjestu" te da "su to oni i sami na sastanku rekli”, prenosi "Oslobođenje".

- Vučić je jedina osoba koja, kada Željka Cvijanović, predsjednica Republike Srpske, predloži sastanak, on kaže – ovdje je potrebno nacionalno jedinstvo i pozove sve, da svi i dođu. To su svi oni i sami rekli: `Predsjedniče Vučiću, vi ste jedina osoba koja sve nas može da okupi na jednom mestu u isto vreme u jednoj prostoriji' - navela je ona.

Brnabić je rekla da je i povodom toga što “Vučić može da ujedini i poziciju i opoziciju u RS, ponovo razmišljala koliko bi lako bilo svima onima koji žele da destabilizuju region, Srbiju, srpski narod, gdje god živio, da uradi samo jednu stvar – da nema Aleksandra Vučića”.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...