DRAMATIČNO U KATALONSKOM GIGANTU: Predsjednik Laporta gubi strpljenje, postavio je ULTIMATUM francuskom reprezentativcu

Čini se da je Joan Laporta izgubio strpljenje sa Ousmaneom Dembeleom.

  • Sport

  • 06. Jun. 2021  

  • 0

Barcelona želi da produži ugovor koji ističe u junu 2022. godine, ali francuski reprezentativac i njegov agent odgađaju sastanak.

Na Nou Campu smatraju kako je pravo vrijeme za produženje, ali istovremeno se pojavljuju sumnje da Dembele ima već dogovor s novim klubom za sezonu 2022/23.

Međutim, Laporta je odlučio da okonča Dembeleovu igru. Sve će biti gotovo nakon Evropskog prvenstva, a do tada je 24-godišnjaku postavljen ultimatum.

Naime, Barceloni su poručili Dembeleu da će morati da produži saradnju ili će biti prodat u predstojećem prijelaznom roku.

Mnogi u Barceloni bi s oduševljenjem dočekali prodaju francuskog ofanzivca. Ima ogromnu platu, napunio bi klupsku kasu, a još uvijek ga smatraju "staklenim" igračem zbog povreda.

Ranije je bio sklon incidentima, u posljednje vrijeme se smirio, pružao je sasvim solidne partije kod Ronalda Koemana, ali uloženih 135 miliona još nije opravdao.

Ipak, Laporti se jako sviđa način na koji igra Dembele i vrlo rado bi produžio njegov ugovor. Istina, plata bi bila smanjenja, a bonusi bi zavisili od njegovog doprinosa na terenu.

Pojedini mediji špekulišu da je Juventus klub koji se krije iza Dembelove strategije te da ga Bianconeri žele u svoj tim dovesti sljedećeg ljeta i to besplatno.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...