SKANDAL IZ BRATUNCA OBIŠAO SVIJET: Veličanje ratnog zločinca uoči konačne presude, pogledajte šta se sinoć događalo na istoku BiH

Noć prije izricanja presude u Haagu, u Bratuncu je sinoć održana projekcija dokumentarnog filma u znak podrške ratnom zločincu Ratku Mladiću.

  • Vijesti

  • 08. Jun. 2021  08. Jun. 2021

  • 4

Tu informaciju je na svom Twitter nalogu objavila Nermina Kuloglija, novinarka BIRN-a.

Ona je objavila da se projekcija filma održava "u znak podrške i zahvalnosti Ratku Mladiću, prvostepenom presudom osuđenom na doživotnu kaznu zatvora".

"Projekciju organizira Udruženje 'Istočna alternativa'", napisala je Kuloglija. 

“Ovaj film o Mladićevom ratnom putu i podvizima zaslužuje posebnu pažnju bez obzira kakvu će presudu donijeti antisrpski sud u Hagu”, izjavili su ranije iz “Istočne alternative”, koja se i ranije isticala sličnim provokacijama.

Direktor Memorijalnog centra Srebrenica - Potočari Emir Suljagić oglasio se povodom navedenih događanja u Bratuncu.

"Super nam je ovaj novi načelnik u Bratuncu. Vatromet u čast Ratka Mladića se čuje na par kilometara izvan grada. Baš me zanima kako će međunarodne organizacije i ambasade objasniti bilo kakve kontakte s njim", napisao je Suljagić na svom Twitter profilu.

Jutros se oglasila i ministrica vanjskih poslova BiH Bisera Turković. 

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...