O OVOME BRUJI ENGLESKA: Nevjerovatni promašaji kluba iz Liverpoola, među njima i bivši "Zmaj"

Klub je trošio veliki novac na pojačanja, ali još nije uspio da napravi iskorak u Premiershipu.

  • Sport

  • 08. Jun. 2021  08. Jun. 2021

  • 0

Everton je prošle sedmice potvrdio da će nekoliko fudbalera napustiti klub i da s njima neće biti produžena saradnja.

Klub s Goodisona odlučio je napraviti "čistku" pred novu sezonu te je nekim igračima već dato do znanja da s njima neće biti produženi ugovori ovog ljeta.

Na ovoj listi nalazi se i bh. reprezentativac Muhamed Bešić, koji će ovog ljeta kao slobodan igrač napustiti Everton. Bešić je cijelu sezonu bio van sastava Evertona te mu Carlo Ancelotti nije dao šansu za igru.

Bilo je jasno da Bešić neće dobiti novi ugovor u engleskom klubu, ali nije jedini koji će bez obeštećenja napustiti Everton ovog ljeta.

Naime, na listi "otpisanih" nalaze se još Theo Walcott, Yannick Bolasie i Joshua King, koji su svojevremeno stigli kao velika pojačanja na Goodison.

Pored njih, Everton je prethodnih sezona trošio veliki novac na pojačanja, ali većina igrača je bila promašaj.

Engleski mediji istražili su transfer-politiku Evertona iz prethodnih sezona, koja mu nije donijela ništa specijalno. Klub je trošio veliki novac na pojačanja, ali još nije uspio da napravi iskorak u Premiershipu.

Everton je, naime, potrošio ukupno 103,7 milion funti na dovođenje Walcotta, Bolasieja, Bešića, Williamsa, Kinga, Niassea i Schneiderlina, a na kraju je uspio da vrati samo dva miliona funti, jer su skoro svi otišli iz kluba bez obeštećenja.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...