BROJNI EVROPSKI MEDIJI POTVRDILI: Tri prvotimca Barcelone idu na transfer-listu

Barcelona u ljetnom prijelaznom roku namjerava napraviti nekoliko velikih transfera.

  • Sport

  • 08. Jun. 2021  09. Jun. 2021

  • 0

Katalonci su već doveli Sergija Aguera i Erica Garciju iz Manchester Cityja, a uskoro će stići i Memphis Depay.

Međutim, očekuje se dolazak još nekoliko fudbalera i bit će interesantno vidjeti kakav će sastav katalonskog velikana izgledati u narednoj sezoni.

Naravno, dosta je igrača koji će napustiti tim, a među njima je i bh. veznjak Miralem Pjanić koji će vjerovatno otići nakon samo jedne sezone.

Brojni evropski mediji dobili su potvrdu kako su Pjanić, te Philippe Coutinho i Samuel Umtiti igrači koji su stavljeni na transfer listu.

Barcelona će u narednom periodu razmotriti sve ponude koje stignu za ove igrače i izvjesno je da njih nećemo gledati u dresu katalonskog velikana.

Za Pjanića vlada ogroman interes. Povezuje se sa Juventusom i Chelseajem i on će po svemu sudeći nakon samo 30 utakmica napustiti Katalonce.

Philippe Coutinho je jedan od najvećih promašaja u historiji kluba. Iako je plaćen 140 miliona eura, ništa nije pokazao na Camp Nou i odigrao je 90 utakmica za klub.

Samuel Umtiti je u Barceloni od 2016. godine. Ipak, već tri sezone nije standardan i konstantno se povezuje sa odlaskom.

Francuz je odigrao ukupno 132 utakmice za Barcelonu u proteklih pet godina, a treba svakako istaći da je često bio van terena zbog povreda.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...