NA POMOLU JE TRANSFER-BOMBA GODINE: Haaland nastavlja karijeru u redovima velikana, transfer vrijedan čak 170 miliona eura

Erling Haaland navodno je izabrao gdje želi nastaviti karijeru.

  • Sport

  • 10. Jun. 2021  10. Jun. 2021

  • 0

Interes za 20-godišnjeg čudesnog norveškog napadača pokazali su brojni velikani, među kojima su se našli i Real Madrid, Barcelona i PSG, ali izgleda da je on izabrao nešto sasvim drugo.

Haaland je protekle sezone u dresu Borussije Dortmund odigrao 41 utakmicu i zabio 41 gol te upisao 12 asistencija, što ga svrstava među najbolje napadače u historiji nogometa. Sjajnim igrama je privukao brojne velikane, a u posljednje vrijeme se pisalo kako će u Real u paketu s Kylianom Mbappéom iz PSG-a, ali izgleda da će taj moćni tandem barem još neko vrijeme pričekati.

Haaland će, navodno, ovoga ljeta dres Borussije zamijeniti Chelseajevim ili barem tako tvrde mediji u Engleskoj. Navodno Thomas Tuchel upravo Haalanda vidi kao ključnu figuru koja mu nedostaje u borbi za sami vrh engleskog nogometa, a da se tu nešto kuha, potvrđuju i mediji u Norveškoj.

Chelsea bi Haalanda trebao platiti oko 170 miliona eura, što bi norveškog napadača učinilo trećim najskupljim transferom u historiji nogometa. Prvo mjesto i dalje drži PSG-ov dvojac. Neymar je u Pariz stigao iz Barcelone za 222 miliona eura, dok je Kylian Mbappé došao iz Monaca za 180 miliona eura.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...