FOTOREPORTER "SB-a" ZABILJEŽIO: U Sarajevu počeo dvodnevni seminar namijenjen medijskim profesionalcima i predstavnicima pravosudnih institucija (FOTO)

Fotoreporter “Slobodne Bosne” bio je na licu mjesta, pogledajte u fotogaleriji šta je zabilježio.

  • Vijesti

  • 10. Jun. 2021  10. Jun. 2021

  • 0

Udruženje "BH novinari", u saradnji s Vijećem Evrope, organizovalo je dvodnevni seminar o temi "Uloga medija i novinara u prevenciji i smanjivanju govora mržnje u medijskim sadržajima i utjecaj govora mržnje na javno mnijenje", namijenjen medijskim profesionalcima i predstavnicima pravosudnih institucija, koji se implementira u okviru projekta Vijeća Evrope i Evropske unije – Sloboda izražavanja i sloboda medija u Bosni i Hercegovini (JUFREX).

Seminar je počeo danas u Sarajevu, a glavni ciljevi i teme o kojima govore predavači i učesnici su identifikacija najčešćih izvora govora mržnje u medijskim sadržajima i pozitivnih primjera sprečavanja govora mržnje, analiza aktuelnih slučajeva medijskog izvještavanja u BiH i svijetu obilježenih govorom mržnje i njihovog utjecaja na javnost, analiza zakonskih odredbi koje se odnose na govor mržnje, razmatranje mogućnosti - inicijativa za dopune i izmjene postojećih zakona u BiH, odnosno donošenja posebnog zakona o zabrani govora mržnje na entitetskim/državnom nivou te donošenje preporuka sa ciljem unapređenja profesionalnih i etičkih standarda i obaveza novinara/medija u kreiranju medijskih sadržaja, institucionalne prevencije i sankcionisanja govora mržnje.

Predavači na seminaru su ugledni domaći i međunarodni medijski i pravni eksperti, novinari, predstavnici nevladinih organizacija i regulatornih tijela u BiH te predstavnici Institucije ombudsmena za ljudska prava BiH.

Fotoreporter “Slobodne Bosne” bio je na licu mjesta, pogledajte u fotogaleriji šta je zabilježio.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...