ZASTRAŠUJUĆI PRIZORI S LICA MJESTA: Tornado pregazio predgrađe Chicaga, pogledajte šta je od svega ostalo...

Tornado je u gusto naseljenom prigradskom naselju Chicaga oštetio više od 100 kuća, srušio drveće i iskidao elektromrežu.

  • Svijet

  • 22. Jun. 2021  22. Jun. 2021

  • 1

Tornado je udario u jedno gusto prigradsko naselje Chicaga, oštetivši više od 100 kuća, srušivši drveće, iskidavši elektromrežu, objavile su vlasti.

U tornadu koji je počeo u nedjelju pred ponoć, povrijeđeno je desetak ljudi, prenosi Beta.

Brojne kuće neupotrebljive

Najmanje osam ljudi hospitalizovano je u Napervilleu sa 147.500 stanovnika, gdje je u ponedjeljak konstatovano da su 22 kuće neupotrebljive, a više od 130 je oštećeno.

Zvaničnici u obližnjem naselju Woodridge rekli su da je tornado oštetio najmanje 100 zgrada, a tri osobe su u bolnici, dok štete ima i u mjestu Darienu.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...