KRIVOKAPIĆ KAO NA IGLAMA: Prosrpski DF će tražiti novu vladu s novim premijerom ili izbore...

Lideri Demokratskog fronta Andrija Mandić i Milan Knežević i predsjednik Pokreta za promjene Nebojša Medojević tražit će na sutrašnjem sastanku lidera parlamentarne većine da se postigne sporazum o novoj vladi s novim premijerom na bazi izborne volje građana, saznaje "Pobjeda".

  • Regija

  • 23. Jun. 2021  23. Jun. 2021

  • 0

Isti izvor navodi da će, ukoliko se ne postigne dogovor o novoj vladi, predložiti prijelaznu vladu koja bi pripremila parlamentarne izbore, uključujući i dogovor o izbornim uslovima.

– Ne insistiramo da premijer bude iz DF-a, može da bude i iz URA-e ili Demokrata, ali Krivokapić nema našu podršku – rekao je za "Pobjedu" izvor blizak vrhu DF-a.

U DF-u vjeruju ipak da će, zbog odbijanja Demokrata i URA-e da se zamijeni premijer Krivokapić, teško biti postići bilo kakav dogovor.

Predsjednik Pokreta za promjene Nebojša Medojević kaže da su izbori jedino fer i održivo rješenje ako se ne postigne dogovor o novoj vladi.

- Ukoliko Demokrate, koje su u tihoj koaliciji sa Krivim i URA, koja je dio Vlade, ne prihvate pošteni dogovor o novoj vladi, DF je trebao da bojkotuje Vladu i da ne glasa ni za jedan njen prijedlog. Tako bi se stvorila kriza parlamenta i onemogućio Bečić da sa devet poslanika ucjenjuje 26 poslanika koalicije ZBCG i sprečava neophodne reforme u demontaži DPS režima – rekao je Medojević.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...