PRVA DAMA FRANCUSKE UVIJEK ELEGANTNA: Pogledajte modnu kombinaciju Brigitte Macron koja bi mogla podmladiti i mnoge od vas (FOTO)

Midi haljina i kaput u bijeloj boji kombinirala je sa salonkama, ali za večernje koncerte odlučila se za znatno ležernije izdanje.

  • Žena

  • 23. Jun. 2021  23. Jun. 2021

  • 0

Svjetski dan muzike (u originalu Fete de la Musique) slavi se 21. juna. Ideja o Svjetskom danu muzike nastala je 1976. godine u Francuskoj, službeno se u toj zemlji slavi od 1982. godine, a danas se obilježava u više od 110 zemalja i 460 gradova diljem svijeta.

Muzika je jučer vladala i na ulicama Pariza, a brojni koncerti održavali su se i u dvorištu Elizejske palače, službene rezidencije francuskog predsjednika. Emmanuel i Brigitte Macron sudjelovali su cijeli dan u proslavi i uživali u nastupima raznih muzičara.

Brigitte Macron na proslavi Svjetskog dana glazbeBrigitte Macron na proslavi Svjetskog dana muzike (Foto: AFP)

Prilikom predsjednikovog pozdravnog govora, prva dama bila je odjevena u klasičnu elegantnu kombinaciju u kakvima je često viđamo. Midi haljina i kaput u bijeloj boji kombinirala je sa salonkama, ali za večernje koncerte odlučila se za znatno ležernije izdanje, piše Zadovoljna.hr.

Da nije bilo bijelog sakoa, njezinu drugu kombinaciju mogli bismo prozvati sportskom. Ispod sakoa nosila je običnu bijelu majicu i crni hoodie. Traperice u crnoj boji nisu neobičan odabir za Brigitte, koja ih obožava nositi, ali zato je iznenadila odabirom tenisica, koje inače ne nosi u službenim prilikama.

Brigitte Macron preodjenula se u udobniju i ležerniju kombinacijuBrigitte Macron preodjenula se u udobniju i ležerniju kombinaciju (Foto: Profimedia)

Međutim, plesati je lakše u udobnoj obući nego u štiklama, a predsjednik i prva dama jednostavno nisu mogli odoljeti zaraznim ritmovima koji su ih do kasno u noć držali na nogama. 

Ova ležernija i manje ozbiljna kombinacija s dodatkom sportskih komada pomladila je prvu damu, koju smo navikli viđati u strogim i elegantnim izdanjima.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...