ZEMAN ŠOKIRAO SVIJET: "Transrodne osobe su mi odvratne"

"...i da svako ko se podvrgne operaciji promjene spola 'vrši zločin samopovređivanja'".

  • Svijet

  • 27. Jun. 2021  28. Jun. 2021

  • 2

Predsjednik Češke Miloš Zeman, izjavio je da su "transrodne osobe odvratne" i da svako ko se podvrgne operaciji promjene pola "vrši zločin samopovređivanja".

Upitan da prokomentariše novi zakon u Mađarskoj kojim se zabranjuje propagiranje homoseksualnosti i promjene pola u školama, za "CNN prima", Miloš je odgovorio:

"Ukoliko se podvrgnete operaciji promjene pola, vi praktično činite zločin samopovređivanja. Svaka operacija je rizik i meni su te transrodne osobe odvratne", rekao je Zeman.

Više od polovine članica EU usprotivile su se mađarskom zakonu, ali Češka to nije učinila. Zeman tvrdi da bi to bilo miješanje u unutrašnja pitanja Mađarske.

Češki lider je podsjetio da je premijer Mađarske Viktor Orban naglasio da nema ništa protiv homoseksualaca, ali da je protiv manipulisanja roditeljima i djecom u seksualnom obrazovanju.

"Ne vidim razlog da se ne saglasim sa njim, jer me apsolutno nerviraju sifražetkinje, pokreti I ja sam i Prag pride", naglasio je Zeman, prenosi Oslobođenje.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...