NOVA "CRNA LISTA" CENTRALNE BANKE BiH: U BiH blokirano više od 98.000 računa poslovnih subjekata, što je...

Prošlog mjeseca, odnosno zaključno s krajem maja, bila su blokirana 98.203 računa poslovnih subjekata, dok je 53.415 firmi imalo blokiran bar jedan račun.

  • Ekonomija

  • 02. Jul. 2021  02. Jul. 2021

  • 0

U Bosni i Hercegovini je na kraju juna bilo blokirano 98.330 računa poslovnih subjekata, što je za 127 blokiranih računa više u odnosu na kraj maja.

Centralna banka objavila je ažurirane podatke o blokiranim računima poslovnih subjekata, prema kojima 53.535 firmi ima blokiran bar jedan račun, što je za 120 firmi više u odnosu na maj.

U ovom mjesečnom izvještaju o blokiranim računima u Registru transakcijskih računa banke, koji sadrži 3.949 stranica, kao i ranije, navedena su pravna lica iz različitih oblasti, među kojima su općine, preduzeća, zadruge, sportske i zdravstvene organizacije, udruženja, subjekti koji se bave uslužnim djelatnostima.

Prošlog mjeseca, odnosno zaključno s krajem maja, bila su blokirana 98.203 računa poslovnih subjekata, dok je 53.415 firmi imalo blokiran bar jedan račun.

U prvom izvještaju Centralne banke, objavljenom početkom novembra 2012. godine, broj blokiranih računa poslovnih subjekata u Bosni i Hercegovini iznosio je 58.038, dok su 35.694 firme imale bar jedan blokiran bankarski račun, prenosi Srna.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...