MJESECIMA PROGANJAO ŽENU: Podignuta optužnica protiv muškarca, bivšoj partnerki rekao da će je…

...„Ovjeriti u čelo, pa onda sebe."

  • Hronika

  • 06. Jul. 2021  

  • 0

Protiv N. V. (56) iz Prijedora podignuta je optužnica zbog sumnje da je mjesecima proganjao ženu J. J. (58) sa kojom je ranije bio u ljubavnoj vezi.

On je optužen da je ženu pratio, slao joj poruke, vrijeđao je, zatim tražio svoj novac i prijetio da će ubiti i nju i sina.

Optužnicu protiv N. V podiglo je Okružno javno tužilaštvo u Prijedoru, a upućena je Osnovnom sudu u tom gradu na potvrđivanje.

Ovaj Prijedorčanin je bivšoj partnerki između ostalog uputio i prijetnju da će je „Ovjeriti u čelo, pa onda sebe“.

Optužnica ga tereti da je ženu uhodio od januara do avgusta 2019. godine u Prijedoru.

"On je duže vremena pratio i uhodio J. J, a sa kojom je u prethodnom periodu bio u intimnoj vezi.  Pratio ju je po gradu, te  je u stubištu njene zgrade sačekivao i nju i njenog sina. Takođe, pozivao ju je i slao joj poruke putem mobilnog telefona, prilikom čega je tražio svoje pare i prijetio da će ih oboje ubiti", navedeno je između ostalog u optužnici.

Dalje se navodi, piše Srpska.info,  da je 4. maja 2019. godine oštećenu pratio i galamio za njom, upućujući joj prijetnje da će je ovjereti u čelu.

"Optuženi je zatim 26. avgusta 2019. godine oko 20.30 časova pomenutu ženu takođe pratio po gradu. Kada je stigla do svog stana, uhvatio ju je za ruku, galamio na nju tražeći pare i govoreći joj da je kurva", navodi se u optužnici.

Kako dodaju, u pomenutom periodu joj je konstantno slao poruke nastojeći da sa oštećenom uspostavi neželjeni kontakt.

"To je sve zajedno kod iste izazvalo promjene životnih navika, teskobu i strah za vlastitu sigurnost i sigurnost njenog sina", precizirano je u optužnici.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...