ERDOGANU PUKAO FILM; ZACRTAO JE NAJVAŽNIJI CILJ: "Odlučni smo da prebrodimo sve nepravde i nezakonitosti s kojima se..."

Turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan u četvrtak je poručio kako će nastaviti povećavati investicije sve dok Tursku potpuno ne oslobode strane zavisnosti u odbrambenoj industriji, javlja Anadolu Agency (AA).

  • Svijet

  • 08. Jul. 2021  

  • 1

”Nastavit ćemo povećavati investicije sve dok našu državu potpuno ne oslobodimo od strane zavisnosti u odbrambenoj industriji”, rekao je Erdogan na ceremoniji otvorenja hangara za održavanje transportnih aviona A400M.

Erdogan je uputio i kritike pojedinim državama zbog odbacivanja zahtjeva Turske za isporuku oružja, dok istim snabdijevaju kurdske snage u Siriji. Pritome je mislio na Sjedinjene Države koje su odbile da Turskoj prodaju projektile Patriot.

”Odlučni smo da prebrodimo sve nepravde i nezakonitosti s kojima se susrećemo po pitanju odbrane naše domovine”, dodao je Erdogan.

Kazao je i kako su ”lažni prijatelji učinili sve da ih oslabe u prekograničnim operacijama koje su izvodili kako bi garantovali sigurnost turskih građana”, referirajući se na operacije Turske u pograničnim područjima u Siriji i na sjeveru Iraka oganiziranim u okviru borbe protiv kurdskih snaga.

Erdogan je istakao kako su projekti koje su nedavno implementirale vlasti u Turskoj, među ključnim investicijama za budućnost odbrambene industrije Turske.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...