BRUKA O KOJOJ BRUJI AMERIKA: Sinoć je viđena "najveća sramota" u povijesti američke košarkaške reprezentacije (VIDEO)

Amerikanci su ovaj poraz već nazvali najvećom košarkaškom sramotom u povijesti, čak i ako se radilo o prijateljskom meču.

  • Svijet

  • 11. Jul. 2021  

  • 0

Košarkaši nigerijske reprezentacije priredili su iznenađenje i pobijedili SAD na prijateljskom meču.

Nigerija i Sjedinjene Države odmjerile su snage u sklopu priprema za Olimpijske igre, a neočekivano je Nigerija slavila sa 90:87.

Amerikanci su ovaj poraz već nazvali najvećom košarkaškom sramotom u povijesti, čak i ako se radilo o prijateljskom meču. Prethodna dva meča Amerikanci su dobijali preko 60 razlike Nigeriju, a sada su eto izgubili.

Afričku selekciju su izvukle trojke, čak 21 ubačena uz 50 posto realizacije.

Najefikasniji bio je Gabe Nabdi koji je ubacio 21 poen u pobjedi Nigerije, dok je Caleb Agada ubacio 17, a Ike Nwamu 13 poena. Kod Amerikanaca Kevin Durant je ubaco 17 poena i ovo je njegov prvi poraz kao člana SAD-a nakon 39 pobjeda u nizu.

Pored Duranta, u selekciji koju vodi Gregg Popovich igrale su i druge NBA zvijezde poput Adebaya, Beala, Lillarda, Tatuma...

Sjedinjene Države će igrati na Olimpijskim igrama u grupi A s Iranom, Francuskom i Češkom, a Nigerija u grupi B s Australijom, Njemačkom i Italijom.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...