VUČIĆEV MINISTAR PRIJETI: “Nikada nećemo dozvoliti ukidanje Republike Srpske, uskoro ćemo poslati...”

Popović je podsjetio da je Srbija tokom pandemije podržala Republiku Srpsku i njene građane slanjem vakcina i druge medicinske opreme za pomoć u borbi protiv korona virusa.

  • Mini market

  • 12. Jul. 2021  12. Jul. 2021

  • 2

"Srbija kao garant Dejtonskog sporazuma nikada neće pristati na bilo kakve pokušaje njegove revizije koji bi vodili umanjenju prava Republike Srpske ili njenom ukidanju", rekao je ministar za inovacije i tehnološki razvoj Srbije Nenad Popović na današnjem sastanku sa premijerom Republike Srpske Radovanom Viškovićem u Banjaluci.

Popović je rekao da ekonomski snažna i razvijena Republika Srpska predstavlja interes čitavog srpskog naroda.

"Srbija kao matična država svih Srba podržavaće razvoj, jačanje i opstanak Republike Srpske", naglasio je Popović.

On je najavio da će i lično težiti da pomogne u razvoju inovacione infrastrukture i IT industrije kako bi se stvorio ambijent za ostanak mladih u Republici Srpskoj, što je jedan od najvažnijih uslova njenog opstanka u budućnosti.

Popović je podsjetio da je Srbija tokom pandemije podržala Republiku Srpsku i njene građane slanjem vakcina i druge medicinske opreme za pomoć u borbi protiv korona virusa, saopšteno je iz Ministasrtva za inovacije i tehnološki razvoj Srbije.

"Sada, kada Srbija započinje proizvodnju vakcine Sputnjik na Institutu Torlak, uz pomoć naših ruskih prijatelja, bićemo u mogućnosti da još više pomognemo Republici Srpskoj, naveo je Popović", javlja Srna.

Najavljujući da će Srbija pomoći Srpskoj u realizaciji ekonomskih projekata, Popović je istakao da će zajedničko obilježavanje Dana srpskog jedinstva 15. septembra, koje su inicirali predsjednik Srbije Aleksandar Vučić i srpski član i predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik, biti prilika da se "potvrdi neraskidiva povezanost, koja je uvijek bila snaga srpskog naroda".

"Nastavljamo da jačamo naše paralelne vezem", poručio je Popović.

Višković je rekao da Republika Srpska i Srbija, pored brojnih zajedničkih projekata sa Srbijom u oblasti energetike, infrastrukture i obrazovanja, podižu kapacitete i u oblasti inovacija.

"Јaka Srbija je garant da i Republika Srpska može brzo i snažno da se razvija", zaključio je Višković.

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...