IGNORISANJE JE MAJKA SVIH OSVETA: Željki Cvijanović teško palo što Bošnjaci nisu prihvatili njen poziv na razgovor o budućnosti BiH

Poručila je da će uskoro biti napravljen operativni plan za razgovore koji će se voditi sa hrvatskim predstavnicima

  • Politika

  • 16. Jul. 2021  

  • 5

Ako ne želite taj dijalog, to znači da nemate suštinsko opredjeljenje i političku volju da rješavate stvari, rekla je Željka Cvijanović

"Dosadašnje ignorisanje poziva RS za dijalog o unapređenju međusobnih odnosa u Bosni i Hercegovine od strane bošnjačkih predstavnika, neće nas osujetiti u namjeri da razgovaramo sa onima koji su za to izrazili spremnost", izjavila je predsjednica RS, Željka Cvijanović, govoreći o prijedlogu koji je nedavno stigao iz RS-a, pod nazivom "razgovor o budućnosti Bosne i Hercegovine"

Poručila je da će uskoro biti napravljen operativni plan za razgovore koji će se voditi sa hrvatskim predstavnicima, pošto su Bošnjaci odbili učestvovati u dijalogu ovakve vrste.

Cvijanović smatra da Bošnjaci ne žele učestvovati u razgovorima jer očekuju da će stranci uvijek biti tu kao tutori.

"Ako ne želite taj dijalog, to znači da nemate suštinsko opredjeljenje i političku volju da rješavate stvari", kazala je ona u razgovoru za Radio Republike Srpske.

Kada je riječ o prijedlogu Kine i Rusije, prema kojem bi se Ured visokog predstavnika u BiH, trebao ukinuti, Cvijanović kaže da u svemu tome vidi dobru šansu.

"Vidim šansu u tome što predlažu Kina i Rusija jer bi to moglo biti spasavanje kredibiliteta stranog faktora koji ovdje sada vodi nešto što liči na šatorsku politiku, zaključila je ona.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...