"OBRAČUN ĆE DA TRAJE…": Mektić zatresao Republiku Srpsku, Dodik je u velikim problemima…

Bivši ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine Dragan Mektić oglasio se povodom novih hapšenja u Banjoj Luci.

  • Politika

  • 19. Jul. 2021  19. Jul. 2021

  • 1

- Još jednom ponavljam da ovo nije obračun s kriminalom u MUP-u Republike Srpske, već obračun kriminalnih klanova. Obračun će da traje, a ko stoji na čelu klanova, vidi se po današnjim izjavama čelnih ljudi MUP-a - poručio je Mektić.

Podsjetimo, komentirajući hapšenje tri pripadnika MUP-a RS-a u Banjoj Luci zajedno s osumnjičenom osobom iz crnogorske kriminalne grupe, Milorad Dodik izjavio je novinarima da je riječ o jednom ekscesu, koji samo govori o tome da Republika Srpska ne želi propustiti nijednu priliku da se s takvima obračuna.

– Neprihvatljivo je da bilo koji pripadnik MUP-a bude angažovan na takav način. Oni moraju da odgovaraju žestoko i da budu udaljeni od bilo kakve mogućnosti da se vrate više u službu – istaknuo je Dodik.

Na Dodikov pokušaj manipulacije javnosti nije nasjeo Dragan Mektić, čije riječi najavljuju turbulentne događaje u Republici Srpskoj u narednom periodu.

(SB)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...